صنعت فرش بخشی از بخش بافندگی دستی در هند است.

تامین معیشت 3 میلیون صنعتگر روستایی و نیمه شهری. صنعت فرش دستباف هند و فرش اردکان گل ابریشم اساساً یک صنعت کلبه است.

صنعت فرش هند به عنوان یک کالای صادراتی شکوفا شده است و طبیعت کار فشرده آن با دست‌کاری زیبا و باشکوه آن را به‌طور برجسته در نقشه بین‌المللی بافندگی دستی قرار داده است.

هند به عنوان بزرگترین صادرکننده فرش دستباف از نظر حجم و سومین صادرکننده فرش دستباف در مقایسه با ایران و چین ظاهر شده است.

فرش های دستباف و دستباف در کمربند شمالی هند تولید می شود و سهم صادرات 70 درصدی آن از کمربند فرش بادههی است.

نیروی انسانی مرتبط شامل ریسنده ها، رنگرزها، طراحان و مددکاران است و باعث ایجاد اشتغال غیرمستقیم و همچنین معیشت تجار، تولیدکنندگان و صادرکنندگان در کشور می شود.

در میان فرش های دستباف، فرش های ابریشمی کاشمر به دلیل طرح های زیبا، تراکم گره و کیفیت، مورد احترام ترین و تحسین برانگیزترین فرش ها هستند.

برجسته ترین افراد مرتبط با گسترش صنایع دستی کشمیر عبارتند از میر سید علی همدانی (ره) قدیس و مصلح صوفی که اسلام را به کشمیر آورد و سلطان زین العابدین که کشمیری ها آن را با نام بود شاه می شناسند.

اقتصاد ایالت جامو و کشمیر 40 درصد ارزش صادراتی صنایع دستی خود را از فرش به دست می آورد. این یک نیروی کار خالص است و تقریباً 4-5 هزار صنعتگر را درگیر می کند.

در طول دهه گذشته، جذابیت انحصاری و ارزش عرفانی آن به نوعی کمرنگ شده و با مشکلاتی مانند عدم وجود تصویر برند و افت کیفیت به دلیل ابریشم مصنوعی و تهاجم چند جانبه محصولات تقلبی در داخل و خارج از کشور دست و پنجه نرم می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *