تخمیر در ماست در واقع نوعی پیش هضم لاکتوز است که 30 تا 40 درصد به گالاکتوز، گلوکز و اسید لاکتیک تبدیل می شود.
این امر به همراه افزایش فعالیت آنزیم لاکتاز در سطح مخاط روده و کاهش سرعت عبور روده در مقایسه با شیر، ماست را حتی در موارد عدم تحمل لاکتوز به دلیل کمبود لاکتاز به یک ماده غذایی مناسب تبدیل می کند.
به طور کلی، مصرف ماست محلی با بهبود سلامت روده همراه است.
از نقطه نظر تغذیه، ماست منبع ویتامین های مرتبط با متابولیسم و مواد معدنی گرانبها برای سلامت قلب، استخوان ها و دندان ها است. همچنین منبعی از ریز مغذی ها با خواص آنتی اکسیدانی است.
ماست کامل حاوی پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها، درصد خوبی از کلسیم ، ویتامین ها به ویژه گروه B است.
غذای بسیار سیر کننده، مناسب برای رژیم های کم کالری، به تبادل صفرا کمک می کند و کلسترول را متعادل می کند.
فقط فکر کنید که یک قابلمه 150 گرمی ماست طبیعی یک سوم کلسیم مورد نیاز روزانه را تنها با 90 تا 100 کیلو کالری تامین می کند.
حتی کسانی که از عدم تحمل لاکتوز رنج می برند نیز می توانند از این ماده غذایی بهره مند شوند، زیرا لاکتوز از طریق تخمیر به دو قند گلوکز و گالاکتوز تقسیم می شود که به راحتی توسط بدن جذب می شود.
اسیدیته ماست باعث ایجاد فلور باکتریایی روده می شود که قادر به مقابله با پدیده های گندیده ای است که در روده رخ می دهد.
این عمل به دلیل تناسب بین دو میکروارگانیسم تخمیر کننده استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و کیفیت اولیه شیر است.
ماست های سفید کامل موجود در بازار کم و بیش ارزش غذایی یکسانی دارند و ترجیح ممکن است به تعداد کشت های زنده نشان داده شده در بسته بستگی داشته باشد.
سایر ماست های میوه ای، ماست های غلات و غیره. آنها همچنین باید بر اساس محتوای کالری ارزیابی شوند. ماست، متحدروده، پوست، سیستم عصبی مرکزی.
ماست هم متحد مادران است: برای تغذیه صحیح در دوران بارداری و رشد جنین ضروری است زیرا سطح اسید فولیک را افزایش می دهد.
بدون دیدگاه